Nieruchomości
Prawo karne
RODO

Spory

Postępowania sądowe, zwłaszcza w sprawach gospodarczych są jedną z najtrudniejszych i najbardziej wymagających dziedzin pracy prawnika.  Zespół KPRF Law Office posiada bogate doświadczenie procesowe przed sądami powszechnymi, przed Sądem Najwyższym, w postępowaniach przed  sądami administracyjnymi, a także w postępowaniach arbitrażowych. Wieloletnia praktyka pozwala nam obrać najbardziej optymalną ścieżkę postępowania dla każdej sprawy, jak również taktykę procesową dostosowaną do potrzeb Klienta. Prawnicy KPRF Law Office przeprowadzają analizy spraw nie tylko pod kątem szans procesowych w ewentualnym sporze sądowym, ale także oceniają zasadność prowadzenia sprawy na wokandzie również z punktu widzenia zasadności biznesowej.

Dział Sporów, złożony z prawników doświadczonych we wszelkiego rodzaju postępowaniach, przeprowadził na przestrzeni ostatnich lat kilka tysięcy postępowań. Reprezentujemy naszych klientów m.in. w:

Zakres usług obejmuje w szczególności:

Wybrane doświadczenie:

- przeprowadzenie skutecznej windykacji podstępnie wyłudzonej należności od spółki paliwowej o wartości blisko 2.000.000 złotych;

- sporządzenie w terminie zaledwie 7 dni skargi kasacyjnej w skomplikowanej i precedensowej sprawie dotyczącej dostępu i wykorzystania nieruchomości w parku narodowym, która skutkowała zwycięstwem procesowym klienta w do tej pory przegranej sprawie;

- doradztwo w przygotowaniu strategii procesowej w odniesieniu do sporu powstałego na tle nabyciem kolejowej spółki logistycznej, w której wartość transakcji przekraczała 115.000.000 Euro, a wartość potencjalnego sporu – 15.000.000 Euro;

Sprawy sądowe
Arbitraż